Magyar (Hungarian)
 

 

 

 Dr. Landa gyógynövényes szájvíz

2019.05.06   |   Hírek

A szájzuhany története

 A szájzuhany története

 1955-re tehető, amikor a fogorvos Dr. Gerald Moyer Fort Collins-ból, Colorado államban szájöblítéshez használatos készülék fejlesztésébe kezdett. A kisméretű fogászati irrigátorok gyártásához azonban egy kellőképpen kicsi motorra volt szüksége, amelyet abban az időben még nem gyártottak. Dr. John „Matt” Mattinglyvel, hidraulika-mérnökkel közösen a Colorado-állambeli egyetemen már 1958-ban elkezdtek együttműködni a kisméretű motor kifejlesztésén, az azt követő évek során pedig számos kísérletet végeztek. A 146. próbálkozásnál feltalálták a dugattyút, amelynek köszönhetően a készülékből szivárogni kezdett a víz, és anélkül, hogy tervezték volna, a vízsugár pulzált. A pulzáló vízáramon alapuló egyedülálló technológiát így sikeresen szabadalmaztathatták. Matt az otthonában kezdte el a szájzuhanyok gyártását, Dr. Moyer pedig a betegei részére értékesítette azokat. Az elégedett páciensek egyikének nagyon megtetszett az ötlet és 50 000 dollárt fektetett a készülék piacra történő bevezetésébe. Később a Waterpik® Ltd. nevű társaság első elnöke lett, amelyet akkoriban Aqua tec-nek hívtak. A sikeren felbuzdulva Dr. Moyer a szájzuhanyt a fogorvosok felé is népszerűsíteni kezdte, és nagy visszhanggal mutatta be számos fogászati konferencián. Napjainkban a Waterpik®-et az egész világon ajánlják a fogorvosok. A termékfejlesztés folytatódott, és már 1969-ben közzétették az első tanulmányt, amely bizonyította a fogkőképződés és ínygyulladás csökkenését.

Napjainkig több mint ötven tanulmányt publikáltak, amelyeket huszonöt független kutatóközpontban, illetve számos egyetem fogorvosi karán végeztek el. Klinikai tanulmányok kimutatták, hogy a Waterpik használata a parodontitisz és ínygyulladás kezelésének kiegészítőjeként ugyanolyan biztonságos és hatékony, mint a rögzített fogszabályzót, koronát, hidat, implantátumot viselő betegeknél, illetve a cukorbetegségben szenvedő embereknél. A szájzuhany fizikai működésének kutatása rámutatott, hogy a pulzálás, az a jelenség, amelytől Dr. Moyer eredetileg meg akart szabadulni, a hatékonyság szempontjából kulcsfontosságú. Ez a funkció segít eltávolítani a baktériumokat és az ételmaradékokat. A Waterpik® szájzuhany már több mint 50 éves gyártói tapasztalatával segít a dentális higiéniában.

Biztonság

 

Már az első tanulmányok közül is számos igazolta a Waterpik® irrigátor biztonságát. Több mint 50 tanulmány és az irrigátort használó betegek ezrei jelentik a készülék hasznosságát. A szájzuhany használata azoknál a betegeknél, akiknél fennáll a fertőzéses szívizom-gyulladás kockázata, számos vita tárgyát képezte, amelyek azonban nem jutottak egyértelmű következtetésre. A szájzuhany használatával összefüggő bacteriális fertőzés előfordulása hasonló, mint a szájhigiénia egyéb segédeszközei esetén. Ezért mielőtt a fogorvos ajánlaná a készüléket a beteg számára, fel kéne mérnie az összességében vett egészségügyi és orális állapotát.Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

 

Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

Parodontózis ellen

Önök írták

2020.06.22

Dr. Landa szájvízről

 Tisztelt Dr. Landa!

Természetesen, a Covid-19 vírus időszak kellős közepén gyulladt be az ínyem. Megvettem ezt a Dr. Landa szájvízet, mert a leírás alapján úgy gondoltam, ez jó lehet nekem. Már eltelt két hónap és a gyulladás úgy néz ki, hogy teljesen megszünt. Nem volt olcsó, de legalább használt. Végül emiatt már nem megyek idő elött a fogorvosomhoz.

Tisztlelettel:

Gajzágó Béla

Budapest

2020.01.21

szájzuhany elégedettség

 Kedves Dr. Landa!

Köszönöm a gyors szállítást. A Sowash szájzuhanyt egyszerűen fel tudtam szerelni a vízcsapra, ahogy mondták. Tökéletesen működik, rendelni fogunk pótfejeket is, mert ezt magamnak vettem, de a család többi tagja is rákapott. 

Üdvözlettel:

Zsebe Gáborné (Körmend)

 

2019.02.12

Vásárlói levél

 Tisztelt Dr. Landa! 

Ezúton is szeretném megköszönni a rendelésem gyors kiszállítását és a telefonon kapott szívélyes tanácsokat. A szájvizet már több mint két hete használom, ahogy javasolta napi három alkalommal. Az elején egy kicsit csípet, erősnek tartottam, de mostanra már egész kellemesnek tűnik. A lényeg, hogy úgy érzem, a meglazult fogaim mintha stabilabban állnának a helyükön. A duzzadt, piros ínyem is halványodik. 

Üdvözlettel:

Gesztesi Borbála Tárnokról

 


 

Hírlevél regisztráció

Hírlevél regisztráció

Kapcsolat

Levélküldés

Hírlevelet kérek

Ha szeretne tájékoztatást kapni híreinkről, akcióinkról,

kérjük adja meg e-mail címét.

Elküld

Fontos információk

Webtérkép