Magyar (Hungarian)
 

 

 

 Dr. Landa gyógynövényes szájvíz

Használati utasítás

 

A hígítás arányát a saját igényei szerint válassza meg

A szájüreg öblögetését először az I számú gyógynövényes szájvízzel kezdje, majd a II számú gyógynövényes szájvízzel folytassa. Javasoljuk, hogy az öblögetést 1-3 percen keresztül intenzíven végezze. Az öblítéshez a gyógynövényes szájvíz hígítás nélkül is használható, de igény esetén hígítani is lehet. Egy-egy öblögetéshez 10-15 ml készítményt használjon. A hígítatlan szájvíz a beteg ínyen irritációt okozhat. Ez esetben vízzel vagy erdei zsurló teával hígíthatja az oldatot 1:1 - 1:3 arányban. A hígítás arányát az egyéni tűrőképesség alapján válassza meg. A szájvizet alapos fogmosás után használja. A szájvizet ne nyelje le! A használat utáni 30 percben ne étkezzen és ne igyon. Súlyosabb problémák esetén - a konkrét diagnózist a szakorvosnak kell felállítania -  a részletes használati utasítás szerint járjon el.

 

Részletes használati utasítás a Dr. Landa gyógynövényes szájvízhez:

Krónikus parodontózis, fogínygyulladás, fogínyvérzés, fogínysorvadás általános megbetegedés tüneteként megjelenő parodontózis, enyhe foglazulás esetén, majd az ezt követő állapotmegőrzés esetére.

 

 • az első 3-4 hétben az öblögetést, az íny kezelését naponta legalább 2x végezze el
 • a következő hónapban naponta 1x öblögessen
 • az ezt követő 2-3 hónapban 3 naponta 1x öblítés
 • az ezt követő állapotmegőrző kezelés alatt heti 1x öblögessen

 

Részletes használati utasítás a Dr. Landa gyógynövényes szájvízhez: 

Agresszív parodontózis, parodontális tályog, endodontikus komplikációval járó parodontózis és foglazulás esetén.

 

A gyógynövényes szájvíz hatékonyságát széles spektrumú antibiotikum szedésével növelheti. A szedhető antibiotikumokról mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával, fogorvosával (az antibiotikumok csak receptre kaphatók).

 

A leggyakoribb alkalmazási módszer:

 

10 napon keresztül naponta 12 óránként 1 tabletta (ez általában 2 csomag), ezzel párhuzamosan naponta 4x öblögetés a szájvízzel az étkezések után az antibiotikum szedésének időtartama alatt. Ha a szájvizet higított formban használja, naponta 8x öblögessen.

 

A paradentózis súlyosabb formáinak esetére:

 

a) vagy naponta 8 óránként 1 tabletta antibiotikum (ez 3 csomag) és ezzel párhuzamosan az étkezések után naponta 4x a szájüreg öblögetése a szájvízzel az antibiotikum szedésének ideje alatt, ha higított oldatot használ, naponta 8x öblögessen

 

b) vagy naponta 1 tabletta 12 óránként 15 napon keresztül (ez is 3 csomag) és ezzel párhuzamosan az étkezések után naponta 4x a szájüreg öblögetése a szájvízzel az antibiotikum szedésének ideje alatt, ha hígítva használja, naponta 8x.

 

Az antibiotikum szedésének befejezése után ajánljuk:

 

 • 1-2 hónapon keresztül napi 2x öblögetés (reggel és este)
 • további 1 hónapig napi 1x öblögetés
 • a későbbi állapotmegőrző kezelés során hetente 2x öblögetés

 

A gyógynövényes szájvíz használatának lehetséges módszerei

 • Öblögetés hígítatlan vagy hígított szájvízzel (a hígítást vízzel 1:1-1:3 arányban végezhetjük a saját tűrőképességünk alapján)
 • Az érintett helyekre csepegtetett szájvíz
 • A beteg felület kezelése a szájvízbe mártott fülpiszkálóval
 • Dr. Landa kezelési módszere

 

Dr. Landa kezelési módszere

A gyógyhatású anyagok maximális hatékonyságát a beteg ínyfelületen Dr. Landa speciális kezelési módszerével érheti el, amely a beteg ínyfelület alapos átmaszírizásán és megfelelő kezelésén alapul. Alapvetően a súlyosabb ínymegbetegedések esetére ajánljuk. A következő módon járjon el:

 

 • Készítse elő a szájvizet és egy megfelelő minőségű és állapotú fogkefét (a GUM 317ultrasoft, Curaprox CS 5460 atraumatikus fogkefét ajánljuk, amit a webshopunkban is megrendelhet).
 • Először végezze el a fogsor alapos tisztítását minőségi fogkefével és fogköztisztító kefével. Tartsa be a tisztítás megfelelő technikáját (lásd a szájhigiénia részt).
 • Utána mártsa bele a GUM317 vagy Curaprox CS 5460 fogkefét az I szájvízbe és finoman masszírozza át a sérült ínyfelületet. Az eljárást többször ismételje meg. A masszírozás után a szájüreget alaposan öblögesse ki az I szájvízzel.
 • Ezután mártsa bele a fogkefét a II szájvízbe és az I szájvíznél leírt módon járjon el. A végén a szájüreget alaposan öblögesse ki a II szájvízzel is.
 • A gyógynövényes szájvíz használata után 30 percig ne egyen és ne igyon.

 

Megjegyzés

A Dr. Landa gyógynövényes szájvíz használata során a fogakon enyhe elszíneződés jelenhet meg, amit a készítményben lévő természetes pigmentek okozhatnak. Az elszíneződés bármilyen fehérítő hatású fogkrémmel végzett alapos tisztítással eltávolítható. A propolisszal vagy a gyógynövényes szájvíz bármely összetevőjével szembeni allergia esetén kiemelt odafigyeléssel kell eljárni. A magasabb alkoholtartalom miatt a készítmény nem alkalmas gyermekek, valamint sofőrök, vezetők kezelésére.Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

 

Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

Parodontózis ellen

Önök írták

2020.06.22

Dr. Landa szájvízről

 Tisztelt Dr. Landa!

Természetesen, a Covid-19 vírus időszak kellős közepén gyulladt be az ínyem. Megvettem ezt a Dr. Landa szájvízet, mert a leírás alapján úgy gondoltam, ez jó lehet nekem. Már eltelt két hónap és a gyulladás úgy néz ki, hogy teljesen megszünt. Nem volt olcsó, de legalább használt. Végül emiatt már nem megyek idő elött a fogorvosomhoz.

Tisztlelettel:

Gajzágó Béla

Budapest

2020.01.21

szájzuhany elégedettség

 Kedves Dr. Landa!

Köszönöm a gyors szállítást. A Sowash szájzuhanyt egyszerűen fel tudtam szerelni a vízcsapra, ahogy mondták. Tökéletesen működik, rendelni fogunk pótfejeket is, mert ezt magamnak vettem, de a család többi tagja is rákapott. 

Üdvözlettel:

Zsebe Gáborné (Körmend)

 

2019.02.12

Vásárlói levél

 Tisztelt Dr. Landa! 

Ezúton is szeretném megköszönni a rendelésem gyors kiszállítását és a telefonon kapott szívélyes tanácsokat. A szájvizet már több mint két hete használom, ahogy javasolta napi három alkalommal. Az elején egy kicsit csípet, erősnek tartottam, de mostanra már egész kellemesnek tűnik. A lényeg, hogy úgy érzem, a meglazult fogaim mintha stabilabban állnának a helyükön. A duzzadt, piros ínyem is halványodik. 

Üdvözlettel:

Gesztesi Borbála Tárnokról

 


 

Hírlevél regisztráció

Hírlevél regisztráció

Kapcsolat

Levélküldés

Hírlevelet kérek

Ha szeretne tájékoztatást kapni híreinkről, akcióinkról,

kérjük adja meg e-mail címét.

Elküld

Fontos információk

Webtérkép