Ki ne szeretné a finom pisztácia krém-t? Ez a házi pisztácia krém recept nemcsak gyorsan elkészíthető, mindössze 15 perc alatt, hanem egy igazi ínyencség is, amit minden kezdő szakács könnyedén elkészíthet. Ha szeretnél egy egyszerű, de nagyszerű finomságot készíteni, akkor ez a pisztácia krém recept neked való!
Miért Érdemes Kipróbálni?
A pisztácia krém nemcsak finom, hanem egészséges is. A pisztácia tele van antioxidánsokkal, rostokkal és egészséges zsírokkal, amelyek jót tesznek a szívnek és az általános egészségnek. Ráadásul ez a házi pisztácia krém recept sokkal jobb, mint a boltban kapható változatok, mint például a spar pisztáciakrém, tesco pisztáciakrém, aldi pisztáciakrém, lidl pisztáciakrém vagy a dm pisztáciakrém. Kipróbálhatod a pisztácia krém tortába is, vagy akár pisztáciás sütemény alapanyagaként is használhatod.
Hozzávalók
- 200 g sótlan pisztácia
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csipet só
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál mandulatej
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítési Lépések
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és terítsd szét a pisztáciákat egy sütőpapírral bélelt tepsin. Süsd őket 8-10 percig, amíg enyhén megpirulnak.
- Hagyd kihűlni a pisztáciákat, majd tedd őket egy konyhai robotgépbe.
- Add hozzá a mézet, az olívaolajat, a vanília kivonatot és a sót. Keverd össze, amíg sima és krémes állagú nem lesz.
- Add hozzá a kókuszolajat, és keverd tovább, amíg teljesen el nem olvad és be nem épül a krémbe.
- Ha a krém túl sűrű, adj hozzá egy evőkanál mandulatejet, és keverd tovább.
- Ízesítsd citromlével, hogy egy kis frissességet adjon a krémnek.
- Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízeket további mézzel vagy sóval.
Hogyan Készíts Gyorsabban?
Ha még gyorsabban szeretnéd elkészíteni a pisztácia krém-et, használj előre pirított pisztáciát. Ezáltal kihagyhatod a sütési lépést, és rögtön a keverésnél kezdheted. Ezzel akár 5 percet is megspórolhatsz!
Tippek és Változatok
- Ha szeretnél egy édesebb változatot, adj hozzá egy kis juharszirupot vagy datolyaszirupot.
- Ha sósabb ízre vágysz, növeld a só mennyiségét, vagy adj hozzá egy kis tengeri sót a tetejére.
- Készíthetsz pisztáciavaj-at is, ha kihagyod a mézet és a vanília kivonatot, és csak a pisztáciát, az olívaolajat és a sót használod.
- Ha szeretnéd, hogy a pisztácia krém még krémesebb legyen, használj egy kis extra kókuszolajat.
Tálalási Ötletek
A pisztácia krém tökéletes kiegészítője lehet a reggeli pirítósnak, de használhatod sütemények, például pisztáciás süti vagy pisztáciás sütemény töltelékeként is. Tálald friss gyümölcsökkel, például eperrel vagy banánnal, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
Próbáld ki a hétvégén, és oszd meg a tapasztalataidat a kommentekben! A házi pisztácia krém elkészítése nemcsak egyszerű, hanem igazán kifizetődő is. Ne felejtsd el, hogy a pisztáciakrém hazilag készítve sokkal finomabb és egészségesebb, mint a boltban kapható változatok, mint például a pisztáciakrém spar, pisztáciakrém tesco vagy a pisztáciakrém dm. Szóval, miért ne próbálnád ki a saját pisztácia vaj-odat vagy pisztácia krém-edet?
Nézd meg további receptjeinket: Ízletes káposztaleves: Recept Ünnepi Vacsorára
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.