Vöröskáposzta-steak camemberttel: tökéletes ünnepi fogás

Vöröskáposzta-steak camemberttel: tökéletes ünnepi fogás

Ezek a vöröskáposzta-steakek camemberttel ízletes, vegetáriánus alternatívát kínálnak a hagyományos ünnepi sültekhez. Ugyanakkor remek köretként is tálalhatók.


Ünnepi különlegesség: vöröskáposzta-steak camemberttel

Legyen főétel vagy köret — ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes fogás tökéletes választás különleges alkalmakra. Különösen karácsonykor érdemes kipróbálni, hiszen a gyümölcsös és sós ízek kombinációja ellenállhatatlanul ünnepi hangulatot teremt.


Recept: vöröskáposzta-steak camemberttel

Minden évben felmerül a kérdés: mit főzzünk karácsonyi vacsorára? Sokan évről évre ugyanazt az ételt készítik, míg mások szeretnének valami újat kipróbálni.
Ez a recept ideális megoldás — egy különleges, húsmentes ünnepi fogás, amely vegetáriánusok számára is tökéletes választás.

A vöröskáposzta-steakek camemberttel tálalva főételként három adag, köretként pedig hat adag lesz belőlük.


Egyszerű és gyors elkészítés

Az előkészületek rendkívül egyszerűek, ami a karácsonyi rohanásban igazi előny.
A káposztát 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd pácot készítünk olívaolajból, zúzott fokhagymából, szederlekvárból, kakukkfűből, sóból és borsból. A káposztaszeleteket megforgatjuk a pácban, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és először megsütjük a sütőben.

Közben felszeleteljük a camembert sajtot, valamint durvára vágjuk a diót. Ezután a félig megsült káposztaszeleteket megszórjuk sajttal és dióval, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a camembert finoman megolvad és aranybarnára sül.

Tipp: A végeredmény illatos, édeskés-sós és ropogós – tökéletes kombináció ünnepi alkalmakra.


Hozzávalók

  • 400 g vöröskáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 evőkanál szederlekvár
  • só és bors
  • 1 kerek vegetáriánus camembert
  • 2 marék dió

Elkészítés

  1. Mossa meg a káposztát, majd vágja 6 szeletre, kb. 1 cm vastagon.
  2. A fokhagymát nyomja az olívaolajba, adja hozzá a kakukkfüvet és a lekvárt. Sózza, borsozza, és keverje össze.
  3. A káposztaszeleteket forgassa meg a pácban, majd helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. Süsse 200°C-on (felső és alsó sütés) kb. 20 percig.
  5. Közben vágja fel a sajtot 6 szeletre, és aprítsa fel a diót.
  6. Vegye ki a káposztát, tegye rá a sajtszeleteket, szórja meg dióval, majd süsse további 15 percig, amíg a sajt megolvad.

Tipp a variáláshoz

A recept szabadon alakítható: használhat kecskesajtot vagy fetát a camembert helyett.
A szederlekvár helyett vörösáfonya- vagy ribizlilekvárral is nagyszerű.

A megadott mennyiség 3 adag főételként, vagy 6 adag köretként elegendő.

A”további érdekes cikkek” gomb Přečtěte si více

Vélemény, hozzászólás?