Ropogós karfiol az airfryerben: egyszerű hozzávalók – fantasztikus íz

Ropogós karfiol az airfryerben: egyszerű hozzávalók – fantasztikus íz

Amióta van airfryerem, folyamatosan új recepteket próbálok ki – de ez a karfiolos változat abszolút kedvenc lett! A ropogós, bundázott karfiol aranybarna kívül, belül pedig elképesztően puha.
Egyszerű hozzávalókból készül, mégis tökéletes ízélményt nyújt.


Aranybarna és omlós: karfiol bundában, olaj nélkül

A karfiolrózsákat először kissé megfőzzük, majd a klasszikus módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután néhány csepp olajjal az airfryer kosarába tesszük.
Amíg a konyhát lassan betölti a sült karfiol illata, készíthetünk hozzá egy joghurtos mártogatóst – egy kanál sárgabaracklekvárral megbolondítva, ami különleges, enyhén pikáns ízt ad az ételnek.

A ropogós karfiolrózsák tökéletes előételként, köretként vagy akár önálló vegetáriánus főételként is megállják a helyüket. A legjobb, hogy mindez olajban sütés nélkül készül.


Elkészítési idő

Előkészítés: 40 perc
💡 Nehézségi szint: nagyon könnyű
🥣 Adag: 2 személyre


Hozzávalók

  • 1 kisebb karfiol (kb. 700 g)
  • só, bors
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál édes fűszerpaprika
  • kb. 100 g zsemlemorzsa
  • kb. 3 evőkanál liszt
  • kevés olaj

Elkészítés lépésről lépésre

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 4 percig előfőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és jól lecsepegtetjük.
  2. A tojásokat egy tálban felverjük a paprikával, kevés sóval és borssal. A zsemlemorzsát és a lisztet külön tányérokba tesszük.
  3. A karfiolrózsákat először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, enyhén rányomkodjuk a bundát.
  4. Az előkészített karfiolt az airfryer kosarába helyezzük, és finoman megspricceljük olajjal.
  5. 180°C-on kb. 20 percig sütjük, amíg szép aranybarna és ropogós lesz.

Tipp: a sütési idő készülékenként változhat — érdemes kb. 15 perc után megforgatni a karfiolt, hogy minden oldala egyenletesen süljön.


Tápérték (adag / becsült érték)

  • 370 kcal
  • 18 g fehérje
  • 8 g zsír
  • 55 g szénhidrát

Mártogatós javaslat: joghurtos curry-szósz

A ropogós karfiolhoz kiválóan illik egy enyhén édeskés curry-szósz.

Hozzávalók:

  • 100 g krémsajt
  • 100 g joghurt
  • ½ apróra vágott lilahagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál sárgabaracklekvár
  • só, bors ízlés szerint

Keverje össze az összetevőket, és kínálja a frissen sült karfiollal.


További szószötletek

  • Klasszikus humusz
  • Satay-mártás
  • Paprikás-szezámos szósz
  • Mentás joghurtmártás
A”további érdekes cikkek” gomb Přečtěte si více

Vélemény, hozzászólás?