Magyar (Hungarian)Český (Czech)
 

 

 

 Dr. Landa gyógynövényes szájvíz

2018.06.09   |   Hírek

A szájzuhany története

 A szájzuhany története

 1955-re tehető, amikor a fogorvos Dr. Gerald Moyer Fort Collins-ból, Colorado államban szájöblítéshez használatos készülék fejlesztésébe kezdett. A kisméretű fogászati irrigátorok gyártásához azonban egy kellőképpen kicsi motorra volt szüksége, amelyet abban az időben még nem gyártottak. Dr. John „Matt” Mattinglyvel, hidraulika-mérnökkel közösen a Colorado-állambeli egyetemen már 1958-ban elkezdtek együttműködni a kisméretű motor kifejlesztésén, az azt követő évek során pedig számos kísérletet végeztek. A 146. próbálkozásnál feltalálták a dugattyút, amelynek köszönhetően a készülékből szivárogni kezdett a víz, és anélkül, hogy tervezték volna, a vízsugár pulzált. A pulzáló vízáramon alapuló egyedülálló technológiát így sikeresen szabadalmaztathatták. Matt az otthonában kezdte el a szájzuhanyok gyártását, Dr. Moyer pedig a betegei részére értékesítette azokat. Az elégedett páciensek egyikének nagyon megtetszett az ötlet és 50 000 dollárt fektetett a készülék piacra történő bevezetésébe. Később a Waterpik® Ltd. nevű társaság első elnöke lett, amelyet akkoriban Aqua tec-nek hívtak. A sikeren felbuzdulva Dr. Moyer a szájzuhanyt a fogorvosok felé is népszerűsíteni kezdte, és nagy visszhanggal mutatta be számos fogászati konferencián. Napjainkban a Waterpik®-et az egész világon ajánlják a fogorvosok. A termékfejlesztés folytatódott, és már 1969-ben közzétették az első tanulmányt, amely bizonyította a fogkőképződés és ínygyulladás csökkenését.

Napjainkig több mint ötven tanulmányt publikáltak, amelyeket huszonöt független kutatóközpontban, illetve számos egyetem fogorvosi karán végeztek el. Klinikai tanulmányok kimutatták, hogy a Waterpik használata a parodontitisz és ínygyulladás kezelésének kiegészítőjeként ugyanolyan biztonságos és hatékony, mint a rögzített fogszabályzót, koronát, hidat, implantátumot viselő betegeknél, illetve a cukorbetegségben szenvedő embereknél. A szájzuhany fizikai működésének kutatása rámutatott, hogy a pulzálás, az a jelenség, amelytől Dr. Moyer eredetileg meg akart szabadulni, a hatékonyság szempontjából kulcsfontosságú. Ez a funkció segít eltávolítani a baktériumokat és az ételmaradékokat. A Waterpik® szájzuhany már több mint 50 éves gyártói tapasztalatával segít a dentális higiéniában.

Biztonság

 

Már az első tanulmányok közül is számos igazolta a Waterpik® irrigátor biztonságát. Több mint 50 tanulmány és az irrigátort használó betegek ezrei jelentik a készülék hasznosságát. A szájzuhany használata azoknál a betegeknél, akiknél fennáll a fertőzéses szívizom-gyulladás kockázata, számos vita tárgyát képezte, amelyek azonban nem jutottak egyértelmű következtetésre. A szájzuhany használatával összefüggő bacteriális fertőzés előfordulása hasonló, mint a szájhigiénia egyéb segédeszközei esetén. Ezért mielőtt a fogorvos ajánlaná a készüléket a beteg számára, fel kéne mérnie az összességében vett egészségügyi és orális állapotát.Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

 

Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

Parodontózis ellen

Önök írták

2018.02.09

A fogorvosom gyógynövényes szájvíz használatát javasolta...

"Már sok éve szenvedtem az ínygyulladástól. Először ínyvérzéssel kezdődött, aztán elkezdtek meglazulni a fogaim. Néhányat sajnos már ki is kellett húzni. Ráadásul a fogközökben fájdalmas, gennyes fogínygyulladás is megjelent. Az akkori orvosom szájhigiéniás termékeket javasolt, a fogkő rendszeres eltávolítását, de sajnos csak időleges, enyhe javulás történt. Megijedtem, hogy elveszítem fogaimat és fogsort kell hordanom. Aztán rátaláltam erre a szájvízre.

2018.01.06

A gyógynövényes szájvíz csodát tett!!!!

 Fiatal koromban sajnos elhanyagoltam a szájápolást, fogorvoshoz is csak akkor mentem, mikor muszály volt. Az idő múlásával fogaim meglazultak, és az ínyem is sorvadni kezdett. A mostani alkalommal fogfájás miatt fogorvoshoz kellett mennem, ahol sajnos ki is kellett hízni a fájós fogat. A fogaimat látva az orvos tanácsolta, hogy próbáljak ki valamilyen gyógynövényes szájvizet használni, az talán megállítja a foglazulást és az ínysorvadást. Ő leszedte a fogköveimet, ami egyébként nekem nagyon fájdalmas volt. Otthon a neten kezdtem keresgélni és elég hamar rátaláltam a Dr. Landa szájvízre. Az árától igen megijedtem, de ahogy elolvastam a leírást, meg hogy ez kb. három hónapra elegendő mennyiség, belevágtam.  

A lényeg: feszesebb lett az ínyem, megszünt a foglazulás (és a rossz lehelet is.)

Csak ajánlani tudom azoknak, akik hasonló cipőben járnak mint én.

2016.10.05

Tapasztalat a Dr. Landa szájvízről

 Tisztelt Dr. Landa web üzlet!

Régi visszatérő problémám az ínyvérzés. Reggelente, mikor felkeltem, néha még a párnám is kicsit véres volt. Több mindent kipróbáltam, hogy csillapítsam a fogínyvérzést, de átmeneti javulás után ismét ínyduzzadás, a legkisebb nyomásra vérzés indult el. A fogorvosom is kezelt, alternatív gyógymódoktól nem tíltott, de nem fűzött hozzá sok reményt. Komolyabb beavatkozást, parodontológus szakorvos megkeresését javasolta. A netet kereskélve találtam rá a Dr. Landára. Godoltam kipróbálom, bár nem olcsó, de mit lehet tudni, már egy két fogam lazulni is kezdett, valamint, ahogy a fogorvos is látta és jósolta, az ínyem is sorvadni kezdett. A szájvíz átvétele után egyből ki is próbáltam. Igaz, a használati utasítást csak felületesen olvastam el. Az első használat közben nagyon csípet a szájvíz és abba is hagytam az öblögetést. Igaz, elöbb kellett volna elolvasnom figyelmesen a leírást. (rossz szokásom, hogy utólag nézem meg alaposabban, amikor már nekiestem). Higítva már elviselhető volt az öblögetés. A lényeg, hogy kb. egy hét intenzív használat után némi javulást vettem észre, nem volt már annyira piros az íny. Jelenleg még mindig az első adag szájvizet használom, rágásnál sem fáj a fogam, vagy az ínyem, vagy mi. (Akinek ilyen jellegű problémái vannak, azok ismerik az ilyen jellegű, nehezen körülírható fájdalmat.) A kezdetektől már eltelt két hónap, a fogorvos is látta a javulást és csak annyit modott, hogy a gyógynövények néha csodákra képesek, ha jól bánunk velük.

Köszönöm, hogy megoszthattam tapasztalataimat.

Üdvözlettel:

Végvári Gyuláné

Budapest

2009.10.22

Ez egy kis csoda...

"A problémáim úgy öt évvel ezelőtt kezdődtek, elkezdett vérezni az ínyem. Különböző szájvizek használatával próbálkoztam, de ezek csak hosszabb-rövidebb ideig csökkentették a tüneteket. Aztán az ínyvérzés mellé megjelentek a gyulladások, fájdalom, "beindult" nálam a paradentózis..."

Hírlevél regisztráció

Hírlevél regisztráció

Kapcsolat

Levélküldés

Hírlevelet kérek

Ha szeretne tájékoztatást kapni híreinkről, akcióinkról,

kérjük adja meg e-mail címét.

Elküld

Fontos információk