Magyar (Hungarian)Český (Czech)
 

 

 

 Dr. Landa gyógynövényes szájvíz

2018.06.09   |   Hírek

A szájzuhany története

 A szájzuhany története

 1955-re tehető, amikor a fogorvos Dr. Gerald Moyer Fort Collins-ból, Colorado államban szájöblítéshez használatos készülék fejlesztésébe kezdett. A kisméretű fogászati irrigátorok gyártásához azonban egy kellőképpen kicsi motorra volt szüksége, amelyet abban az időben még nem gyártottak. Dr. John „Matt” Mattinglyvel, hidraulika-mérnökkel közösen a Colorado-állambeli egyetemen már 1958-ban elkezdtek együttműködni a kisméretű motor kifejlesztésén, az azt követő évek során pedig számos kísérletet végeztek. A 146. próbálkozásnál feltalálták a dugattyút, amelynek köszönhetően a készülékből szivárogni kezdett a víz, és anélkül, hogy tervezték volna, a vízsugár pulzált. A pulzáló vízáramon alapuló egyedülálló technológiát így sikeresen szabadalmaztathatták. Matt az otthonában kezdte el a szájzuhanyok gyártását, Dr. Moyer pedig a betegei részére értékesítette azokat. Az elégedett páciensek egyikének nagyon megtetszett az ötlet és 50 000 dollárt fektetett a készülék piacra történő bevezetésébe. Később a Waterpik® Ltd. nevű társaság első elnöke lett, amelyet akkoriban Aqua tec-nek hívtak. A sikeren felbuzdulva Dr. Moyer a szájzuhanyt a fogorvosok felé is népszerűsíteni kezdte, és nagy visszhanggal mutatta be számos fogászati konferencián. Napjainkban a Waterpik®-et az egész világon ajánlják a fogorvosok. A termékfejlesztés folytatódott, és már 1969-ben közzétették az első tanulmányt, amely bizonyította a fogkőképződés és ínygyulladás csökkenését.

Napjainkig több mint ötven tanulmányt publikáltak, amelyeket huszonöt független kutatóközpontban, illetve számos egyetem fogorvosi karán végeztek el. Klinikai tanulmányok kimutatták, hogy a Waterpik használata a parodontitisz és ínygyulladás kezelésének kiegészítőjeként ugyanolyan biztonságos és hatékony, mint a rögzített fogszabályzót, koronát, hidat, implantátumot viselő betegeknél, illetve a cukorbetegségben szenvedő embereknél. A szájzuhany fizikai működésének kutatása rámutatott, hogy a pulzálás, az a jelenség, amelytől Dr. Moyer eredetileg meg akart szabadulni, a hatékonyság szempontjából kulcsfontosságú. Ez a funkció segít eltávolítani a baktériumokat és az ételmaradékokat. A Waterpik® szájzuhany már több mint 50 éves gyártói tapasztalatával segít a dentális higiéniában.

Biztonság

 

Már az első tanulmányok közül is számos igazolta a Waterpik® irrigátor biztonságát. Több mint 50 tanulmány és az irrigátort használó betegek ezrei jelentik a készülék hasznosságát. A szájzuhany használata azoknál a betegeknél, akiknél fennáll a fertőzéses szívizom-gyulladás kockázata, számos vita tárgyát képezte, amelyek azonban nem jutottak egyértelmű következtetésre. A szájzuhany használatával összefüggő bacteriális fertőzés előfordulása hasonló, mint a szájhigiénia egyéb segédeszközei esetén. Ezért mielőtt a fogorvos ajánlaná a készüléket a beteg számára, fel kéne mérnie az összességében vett egészségügyi és orális állapotát.Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

 

Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

Parodontózis ellen

Önök írták

2019.02.12

Vásárlói levél

 Tisztelt Dr. Landa! 

Ezúton is szeretném megköszönni a rendelésem gyors kiszállítását és a telefonon kapott szívélyes tanácsokat. A szájvizet már több mint két hete használom, ahogy javasolta napi három alkalommal. Az elején egy kicsit csípet, erősnek tartottam, de mostanra már egész kellemesnek tűnik. A lényeg, hogy úgy érzem, a meglazult fogaim mintha stabilabban állnának a helyükön. A duzzadt, piros ínyem is halványodik. 

Üdvözlettel:

Gesztesi Borbála Tárnokról

 


 

2019.02.04

Vásárlói levél

 Nemrég vettem ezt a Dr. Landa szájvizet, mert kezdtek az alsó fogaim meglazúlni, és már több mindent használtam, de csak nem használt. Végigcsináltam egy kúrát. Csak azért írok, hogy tudják, megszünt az íny vérzésem, és a fogaimat is úgy érzem, mintha feszesebben állnának a számban. Úgyhogy nekem lehet, hogy beválik ez a szájvíz.

Üdvözlettel:

Szántó Irén /Pásztó

2018.02.09

A fogorvosom gyógynövényes szájvíz használatát javasolta...

"Már sok éve szenvedtem az ínygyulladástól. Először ínyvérzéssel kezdődött, aztán elkezdtek meglazulni a fogaim. Néhányat sajnos már ki is kellett húzni. Ráadásul a fogközökben fájdalmas, gennyes fogínygyulladás is megjelent. Az akkori orvosom szájhigiéniás termékeket javasolt, a fogkő rendszeres eltávolítását, de sajnos csak időleges, enyhe javulás történt. Megijedtem, hogy elveszítem fogaimat és fogsort kell hordanom. Aztán rátaláltam erre a szájvízre.

2018.01.06

A gyógynövényes szájvíz csodát tett!!!!

 Fiatal koromban sajnos elhanyagoltam a szájápolást, fogorvoshoz is csak akkor mentem, mikor muszály volt. Az idő múlásával fogaim meglazultak, és az ínyem is sorvadni kezdett. A mostani alkalommal fogfájás miatt fogorvoshoz kellett mennem, ahol sajnos ki is kellett hízni a fájós fogat. A fogaimat látva az orvos tanácsolta, hogy próbáljak ki valamilyen gyógynövényes szájvizet használni, az talán megállítja a foglazulást és az ínysorvadást. Ő leszedte a fogköveimet, ami egyébként nekem nagyon fájdalmas volt. Otthon a neten kezdtem keresgélni és elég hamar rátaláltam a Dr. Landa szájvízre. Az árától igen megijedtem, de ahogy elolvastam a leírást, meg hogy ez kb. három hónapra elegendő mennyiség, belevágtam.  

A lényeg: feszesebb lett az ínyem, megszünt a foglazulás (és a rossz lehelet is.)

Csak ajánlani tudom azoknak, akik hasonló cipőben járnak mint én.

Hírlevél regisztráció

Hírlevél regisztráció

Kapcsolat

Levélküldés

Hírlevelet kérek

Ha szeretne tájékoztatást kapni híreinkről, akcióinkról,

kérjük adja meg e-mail címét.

Elküld

Fontos információk