Magyar (Hungarian)Český (Czech)
 

 

 

 Dr. Landa gyógynövényes szájvíz

2009.08.22   |   Önök írták

Harcoltam, és győztem a paradentózissal szemben

Egyre több elégedett páciens használja a Dr. Landa gyógynövényes szájvizet elhúzódó ínyproblémáik sikeres kezelésére. Az egyik ilyen elégedett vevő, a jihlavai (Csehország) Mgr. Vlastimil Zejda úgy döntött, hogy a Dr. Landa gyógynövényes szájvíz használatával kapcsolatos jó tapasztalatait és észrevételeit megosztja az érdeklődőkkel. Az ő hozzájárulásával ezért örömmel tesszük közzé a teljes eredeti levél szó szerinti fordítását...

 

 

 Tisztelt érdeklődők, úgy döntöttem, átadom Önöknek a paradentózis gyógyításával és a Dr. Landa gyógynövényes szájvízzel kapcsolatos tapasztalataimat és észrevételeimet. Körülbelül öt évvel ezelőtt  krónikus paradentózist diagnosztizáltak nálam, ezért elkezdtem a célirányos kezelést. A gyógyítási terv számolt a radikális beavatkozással is - az operációval, majd azt követően a a konzervatív kezeléssel - vagyis azzal, amit nap-mint-nap teszünk és még másokkal, amire még visszatérek. Érthetően, éltem a szájüregi operáció lehetőségével. Az operáció után a gyógyítási folyamat a konzervatív úton folytatódott. Hogy mit jelent a konzervatív kezelés, azt minden beteg jól tudja, akik a parodontitisszel kezelnek. Ez a fogorvos vagy szájhigiénikus időszakos kontrolljaiból és a kezelés folyamatos értékeléséből áll, aminek alapja a rendszeres szájhigiéniai kezelés, az íny állapotának felmérése, különös tekintettel az ínyvérzésre - PBI és a fogínysánc mélységére - CPITN, fogászati panorámaröntgen készítése, szükség esetén külön belső felvételekkel, az alveoláris csont - a fogágy - állapotának felmérése, szükség esetén konzultáció a fogszabályozási specialistával - hogy időben elkezdjük kezelni az egyes fogak elhelyezkedési anomáliáit, esetleg bizonyos fogak szükséges kihúzásának felvetése.

 

A konzervatív kezelés úgy zajlott, ahogy fentebb leírtam. Mint páciens úgy gondolom, azt merem mondani, 90 százalékban befolyásolni tudom a konzervatív kezelés eredményét. Leginkább a felelősségteljes és aktív hozzáállással. Hangsúlyozom az aktív hozzáállást, mert az elhanyagolás vagy a hanyag hozzáállás, az érdektelenség visszaveti az embert a betegség gyógyításához megtervezett sikeres folyamat első lépcsőjére. A konzervatív kezelés első fázisában a gyógyítás az alapos szájhigiéniára épül. Hogy ezt hogyan kell végrehajtani, azt most nem fogom részletesen leírni, ezt valószínűleg mindenki tudja. De mivel önmagéban az alapos tisztítás nem elég, a tisztításhoz ún. kiegészítő eszközöket is használtam. Mit fognak a fogorvosok ajánlani Önöknek? Főleg baktériumölőket. Ezek név szerint a chlorhexidin-diglukonát, szalicitát, cetilpiridin, hexetidin. Ezeket a Corsodyl és más készítmények tartalmazzák, a Paroex, Listerine és más szájöblítő folyadékok, mint a Stopadin. A piacon megszámlálhatatlan ilyen készítmány kapható. Ezek kémiai anyagok, az emberi szervezet számára idegenek, bizonyos koncentrációban és mennyiségben már kifejezetten veszélyesek. Én a Paroex gélt használtam néhány hónapig és a Listerine szájvizet és felelősséggel kijelenthetem, hgoy az ínyem nem volt a legjobb állapotban. A fogorvosnál tett kontrollátogatáson sem dícsérteket gyűjtöttem be. Ha ilyen helyzetbe kerül az ember elgondolkozik, hogyan tovább. Egyértelmű, hogy már nem tehetek többet a gyógyulásomért és a várva várt pozitív változás még mindig a távoli messzeségbe veszik.

 

Mivel kíváncsi ember vagyok és nem elégedtem meg a kapott eredménnyel, tovább kerestem a megnyugtató gyógyítási megoldást. Véletlenül találtam egy elérhetőséget Dr. Landához. A doktor úrral átbeszéltem a paradentózis gyógyításával kapcsolatos problémámat és ő összeállított nekem egy új kezelési tervet, amely az általa kifejlesztett szájvizen alapult. Nem tanakodtam sokáig, mert minden sikertelen kezeléssel telt hónap felesleges és csak a gyógyulást távolítja el. Mivel a fogorvosom nagyon praktikus beállítottságú, nem ellenezte bizonyos antibiotikumok felíratását, amik a gyógynövényes szájvíz hatékonyságát növelhetik. Az emberi szervezethez kíméletes antibiotikumot szedtem - Rovamycin 3 M.I.U, ami felerősítette és meggyorsította a gyógynövényes szájvíz hatékonyságát annyira, hogy tíz nappal később a nyálamban már nyoma sem volt a vérnek. A szájvíz és az antibiotikum együttes használatának intenzív szakaszában egyedül a gyakori alkalmazás volt a kellemetlen. Ez az antibiotikum szedésének pontos betartását és a szájvízzel napi 5-6 alkalommal történő öblögetést jelentett. Ezt a "luxust" nem mindenki engedheti meg magának a munkája függvényében. Később, kb. 10-14 nap után, az antibiotikum nélküli időszakban a szájvíz használatát napi 3-4-re csökkentettem. Újabb három hónapon keresztül napi kétszer öblögettem és csak fél év elteltével állt be a napi szokásom esti egy öblögetésre, lefekvés előtt az alaposan elvégzett szájhigiéniás kezelést követően. Rákérdeznek végre, hogy a Dr. Landa gyógynövényes szájvíz használata végül milyen eredményt hozott?

 

Elsősorban javult a szájüreg mikrobiális környezete. Ebből az következik, hogy első sorban csökkent a fogrögzítő apparátus krónikus gyulladásos állapota. Ez a kezeletlen vagy nem megfelelően kezelt állapotban bedagatt - bevörösödött, vérző ínnyel, gyakran visszatérő tályogokkal, szájszaggal, a fogynakak fokozatos láthatóvá válásával, a fogak későbbi mozgásával és a fogak "vándorlásával" és elkerülhetetlen elvesztésével nyilvánult meg.

 

Nekem a Dr. Landa gyógynövényes szájvíz használata főleg a kezelés kezdetén a fogínyvérzés azonnali megszűnését hozta. A Paroex és a Listerine erre nem volt képes. Ezen felül észrevettem, hogy visszatér az ínyem természetes rózsaszín színe, ami az egészséges íny jele. Az ínyen korábban megjelent duzzanatok végleg eltűntek. Az alveolust körülvevő gyakori, makacs gennyező gyulladások a gyógynövényes szájvíz használatának kezdetétől már nem tértek vissza. Az alsó álkapocs metszőfogainak mozgása - a legveszélyeztetettebb fogak, már húzásra kijelölve - annyira lecsökkent, hogy hosszú évek kihagyása után megint ehetek robogós aranybarna pirítóst, ami már úgy három éve lehetetlen volt számomra. Összességében elmondhatom, hogy a harapás-rágás során évek óta fennálló bizonytalanság eltűnt és ma még a kemény ételek fogyasztása közben is nyugodt vagyok. Természetesen megőriztem némi óvatosságot.

 

Most persze azt fogják mondani, hogy ezek az én szubjektív élményeim. Rendben, akkor legyünk obketívek és exaktok. Bemutatok Önöknek néhány érdekességet. A krónikus paradentózis kezelésének kezdetén a PBI indexem 2,10 volt. Most, a gyógynövényes szájvíz kétéves használatát követően 0,18. A CPITN nem rosszabodott. A fogászom idei értékelése így hangzik - "az állapot nem romlik". Eredetileg ki akarta húzni az alsó metszőfogaimat és a helyüket szájsebészetileg lezárni. Kérem, ez nem csoda? Arra a kérdésére, hogy milyen készítményeket haszálok. mint kiegészítő kezelés, egyszerű választ adok - a Dr.Landa gyógynövényes szájvizet. Megrázza a fejét és a Listerine-t javasolja.

 

Ezt az egészet nem azért írtam le, hogy reklámot csináljak a Dr. landa szájvíznek. Végül is, nem vagyok ebben sehogyan sem érdekelt. Csak azt akarom elmondani, hogy ahogy ez a gyógynövényes szájvíz ki lett fejlesztve és ahogy a kezelési módszerét felállították, bizonyos filozófiából következik, amit a mai hektikus időkben valahogy elfelejtettünk. Az előnyét főleg abban látom, hogy tényleg kezeli és gyógyítja a paradentózist. És tartósan használható. Ez nem mondható el a hivatalos gyógyszerészet termékeiről. Ez egy tisztán természetes készítmény - gyógynövénykivonat, ami biztosan közelebb áll az emberi szervezethez a nem kívánt mellékhatások kiküszöbölése mellett. Igaz, hogy a propolisz allergiát okozhat és egyes páciensek csak megkötések mellett alkalmazhatják. De amellett sem mehetünk el, hogy a gyógynövényes szájvíz elnyerte a legjobb dentális higiéniai készítmény nemzetközi díját. Ha valóban hatásos gyógymódot keresnek a parodont megbetegedéseire, akkor a gyógynövényes szájvíz használata a helyes döntés. Ez az egyetlen termék a világon, amely képes visszafordítani a paradentózis lefolyását, először stabilizálva az állapotot, majd a gyógyulást hozva. Az azonban nem tételezhető fel, hogy a parodont állapotának stabilizációja és a gyógyulás folyamata magától végbemegy pár hónap alatt. Ez a felkészült, felelősségteljes és főleg szorgalmas páciens célirányos gyógyítási folyamata, akár több éves horizonttal és azokkal a specifikus esetekkel, amelyeket a beteg parodont gyógyítása megkövetel. Én a Dr. Landa szájvízben egyedülálló gyógyítási módszert találtam, amely tömeges alkalmazásának még eljön az ideje.

 

Kívánom, hogy a Dr. Landa gyógynövényes szájvíz használata a paradentózis gyógyítása során kellemes és sikeres élményeket hozzon Önöknek. Higgyék el, ez tényleg segít.


Mgr. Vlastimil Zejda, JihlavaDr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

 

Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

Parodontózis ellen

Önök írták

2018.02.09

A fogorvosom gyógynövényes szájvíz használatát javasolta...

"Már sok éve szenvedtem az ínygyulladástól. Először ínyvérzéssel kezdődött, aztán elkezdtek meglazulni a fogaim. Néhányat sajnos már ki is kellett húzni. Ráadásul a fogközökben fájdalmas, gennyes fogínygyulladás is megjelent. Az akkori orvosom szájhigiéniás termékeket javasolt, a fogkő rendszeres eltávolítását, de sajnos csak időleges, enyhe javulás történt. Megijedtem, hogy elveszítem fogaimat és fogsort kell hordanom. Aztán rátaláltam erre a szájvízre.

2018.01.06

A gyógynövényes szájvíz csodát tett!!!!

 Fiatal koromban sajnos elhanyagoltam a szájápolást, fogorvoshoz is csak akkor mentem, mikor muszály volt. Az idő múlásával fogaim meglazultak, és az ínyem is sorvadni kezdett. A mostani alkalommal fogfájás miatt fogorvoshoz kellett mennem, ahol sajnos ki is kellett hízni a fájós fogat. A fogaimat látva az orvos tanácsolta, hogy próbáljak ki valamilyen gyógynövényes szájvizet használni, az talán megállítja a foglazulást és az ínysorvadást. Ő leszedte a fogköveimet, ami egyébként nekem nagyon fájdalmas volt. Otthon a neten kezdtem keresgélni és elég hamar rátaláltam a Dr. Landa szájvízre. Az árától igen megijedtem, de ahogy elolvastam a leírást, meg hogy ez kb. három hónapra elegendő mennyiség, belevágtam.  

A lényeg: feszesebb lett az ínyem, megszünt a foglazulás (és a rossz lehelet is.)

Csak ajánlani tudom azoknak, akik hasonló cipőben járnak mint én.

2016.10.05

Tapasztalat a Dr. Landa szájvízről

 Tisztelt Dr. Landa web üzlet!

Régi visszatérő problémám az ínyvérzés. Reggelente, mikor felkeltem, néha még a párnám is kicsit véres volt. Több mindent kipróbáltam, hogy csillapítsam a fogínyvérzést, de átmeneti javulás után ismét ínyduzzadás, a legkisebb nyomásra vérzés indult el. A fogorvosom is kezelt, alternatív gyógymódoktól nem tíltott, de nem fűzött hozzá sok reményt. Komolyabb beavatkozást, parodontológus szakorvos megkeresését javasolta. A netet kereskélve találtam rá a Dr. Landára. Godoltam kipróbálom, bár nem olcsó, de mit lehet tudni, már egy két fogam lazulni is kezdett, valamint, ahogy a fogorvos is látta és jósolta, az ínyem is sorvadni kezdett. A szájvíz átvétele után egyből ki is próbáltam. Igaz, a használati utasítást csak felületesen olvastam el. Az első használat közben nagyon csípet a szájvíz és abba is hagytam az öblögetést. Igaz, elöbb kellett volna elolvasnom figyelmesen a leírást. (rossz szokásom, hogy utólag nézem meg alaposabban, amikor már nekiestem). Higítva már elviselhető volt az öblögetés. A lényeg, hogy kb. egy hét intenzív használat után némi javulást vettem észre, nem volt már annyira piros az íny. Jelenleg még mindig az első adag szájvizet használom, rágásnál sem fáj a fogam, vagy az ínyem, vagy mi. (Akinek ilyen jellegű problémái vannak, azok ismerik az ilyen jellegű, nehezen körülírható fájdalmat.) A kezdetektől már eltelt két hónap, a fogorvos is látta a javulást és csak annyit modott, hogy a gyógynövények néha csodákra képesek, ha jól bánunk velük.

Köszönöm, hogy megoszthattam tapasztalataimat.

Üdvözlettel:

Végvári Gyuláné

Budapest

2009.10.22

Ez egy kis csoda...

"A problémáim úgy öt évvel ezelőtt kezdődtek, elkezdett vérezni az ínyem. Különböző szájvizek használatával próbálkoztam, de ezek csak hosszabb-rövidebb ideig csökkentették a tüneteket. Aztán az ínyvérzés mellé megjelentek a gyulladások, fájdalom, "beindult" nálam a paradentózis..."

Hírlevél regisztráció

Hírlevél regisztráció

Kapcsolat

Levélküldés

Hírlevelet kérek

Ha szeretne tájékoztatást kapni híreinkről, akcióinkról,

kérjük adja meg e-mail címét.

Elküld

Fontos információk