Magyar (Hungarian)Český (Czech)
 

 

 

 Dr. Landa gyógynövényes szájvíz

Használati utasítás

 

A hígítás arányát a saját igényei szerint válassza meg

A szájüreg öblögetését először az I számú gyógynövényes szájvízzel kezdje, majd a II számú gyógynövényes szájvízzel folytassa. Javasoljuk, hogy az öblögetést 1-3 percen keresztül intenzíven végezze. Az öblítéshez a gyógynövényes szájvíz hígítás nélkül is használható, de igény esetén hígítani is lehet. Egy-egy öblögetéshez 10-15 ml készítményt használjon. A hígítatlan szájvíz a beteg ínyen irritációt okozhat. Ez esetben vízzel vagy erdei zsurló teával hígíthatja az oldatot 1:1 - 1:3 arányban. A hígítás arányát az egyéni tűrőképesség alapján válassza meg. A szájvizet alapos fogmosás után használja. A szájvizet ne nyelje le! A használat utáni 30 percben ne étkezzen és ne igyon. Súlyosabb problémák esetén - a konkrét diagnózist a szakorvosnak kell felállítania -  a részletes használati utasítás szerint járjon el.

 

Részletes használati utasítás a Dr. Landa gyógynövényes szájvízhez:

Krónikus parodontózis, fogínygyulladás, fogínyvérzés, fogínysorvadás általános megbetegedés tüneteként megjelenő parodontózis, enyhe foglazulás esetén, majd az ezt követő állapotmegőrzés esetére.

 

 • az első 3-4 hétben az öblögetést, az íny kezelését naponta legalább 2x végezze el
 • a következő hónapban naponta 1x öblögessen
 • az ezt követő 2-3 hónapban 3 naponta 1x öblítés
 • az ezt követő állapotmegőrző kezelés alatt heti 1x öblögessen

 

Részletes használati utasítás a Dr. Landa gyógynövényes szájvízhez: 

Agresszív parodontózis, parodontális tályog, endodontikus komplikációval járó parodontózis és foglazulás esetén.

 

A gyógynövényes szájvíz hatékonyságát széles spektrumú antibiotikum szedésével növelheti. A szedhető antibiotikumokról mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával, fogorvosával (az antibiotikumok csak receptre kaphatók).

 

A leggyakoribb alkalmazási módszer:

 

10 napon keresztül naponta 12 óránként 1 tabletta (ez általában 2 csomag), ezzel párhuzamosan naponta 4x öblögetés a szájvízzel az étkezések után az antibiotikum szedésének időtartama alatt. Ha a szájvizet higított formban használja, naponta 8x öblögessen.

 

A paradentózis súlyosabb formáinak esetére:

 

a) vagy naponta 8 óránként 1 tabletta antibiotikum (ez 3 csomag) és ezzel párhuzamosan az étkezések után naponta 4x a szájüreg öblögetése a szájvízzel az antibiotikum szedésének ideje alatt, ha higított oldatot használ, naponta 8x öblögessen

 

b) vagy naponta 1 tabletta 12 óránként 15 napon keresztül (ez is 3 csomag) és ezzel párhuzamosan az étkezések után naponta 4x a szájüreg öblögetése a szájvízzel az antibiotikum szedésének ideje alatt, ha hígítva használja, naponta 8x.

 

Az antibiotikum szedésének befejezése után ajánljuk:

 

 • 1-2 hónapon keresztül napi 2x öblögetés (reggel és este)
 • további 1 hónapig napi 1x öblögetés
 • a későbbi állapotmegőrző kezelés során hetente 2x öblögetés

 

A gyógynövényes szájvíz használatának lehetséges módszerei

 • Öblögetés hígítatlan vagy hígított szájvízzel (a hígítást vízzel 1:1-1:3 arányban végezhetjük a saját tűrőképességünk alapján)
 • Az érintett helyekre csepegtetett szájvíz
 • A beteg felület kezelése a szájvízbe mártott fülpiszkálóval
 • Dr. Landa kezelési módszere

 

Dr. Landa kezelési módszere

A gyógyhatású anyagok maximális hatékonyságát a beteg ínyfelületen Dr. Landa speciális kezelési módszerével érheti el, amely a beteg ínyfelület alapos átmaszírizásán és megfelelő kezelésén alapul. Alapvetően a súlyosabb ínymegbetegedések esetére ajánljuk. A következő módon járjon el:

 

 • Készítse elő a szájvizet és egy megfelelő minőségű és állapotú fogkefét (a GUM 317ultrasoft, Curaprox CS 5460 atraumatikus fogkefét ajánljuk, amit a webshopunkban is megrendelhet).
 • Először végezze el a fogsor alapos tisztítását minőségi fogkefével és fogköztisztító kefével. Tartsa be a tisztítás megfelelő technikáját (lásd a szájhigiénia részt).
 • Utána mártsa bele a GUM317 vagy Curaprox CS 5460 fogkefét az I szájvízbe és finoman masszírozza át a sérült ínyfelületet. Az eljárást többször ismételje meg. A masszírozás után a szájüreget alaposan öblögesse ki az I szájvízzel.
 • Ezután mártsa bele a fogkefét a II szájvízbe és az I szájvíznél leírt módon járjon el. A végén a szájüreget alaposan öblögesse ki a II szájvízzel is.
 • A gyógynövényes szájvíz használata után 30 percig ne egyen és ne igyon.

 

Megjegyzés

A Dr. Landa gyógynövényes szájvíz használata során a fogakon enyhe elszíneződés jelenhet meg, amit a készítményben lévő természetes pigmentek okozhatnak. Az elszíneződés bármilyen fehérítő hatású fogkrémmel végzett alapos tisztítással eltávolítható. A propolisszal vagy a gyógynövényes szájvíz bármely összetevőjével szembeni allergia esetén kiemelt odafigyeléssel kell eljárni. A magasabb alkoholtartalom miatt a készítmény nem alkalmas gyermekek, valamint sofőrök, vezetők kezelésére.Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

 

Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

Parodontózis ellen

Önök írták

2019.02.12

Vásárlói levél

 Tisztelt Dr. Landa! 

Ezúton is szeretném megköszönni a rendelésem gyors kiszállítását és a telefonon kapott szívélyes tanácsokat. A szájvizet már több mint két hete használom, ahogy javasolta napi három alkalommal. Az elején egy kicsit csípet, erősnek tartottam, de mostanra már egész kellemesnek tűnik. A lényeg, hogy úgy érzem, a meglazult fogaim mintha stabilabban állnának a helyükön. A duzzadt, piros ínyem is halványodik. 

Üdvözlettel:

Gesztesi Borbála Tárnokról

 


 

2019.02.04

Vásárlói levél

 Nemrég vettem ezt a Dr. Landa szájvizet, mert kezdtek az alsó fogaim meglazúlni, és már több mindent használtam, de csak nem használt. Végigcsináltam egy kúrát. Csak azért írok, hogy tudják, megszünt az íny vérzésem, és a fogaimat is úgy érzem, mintha feszesebben állnának a számban. Úgyhogy nekem lehet, hogy beválik ez a szájvíz.

Üdvözlettel:

Szántó Irén /Pásztó

2018.02.09

A fogorvosom gyógynövényes szájvíz használatát javasolta...

"Már sok éve szenvedtem az ínygyulladástól. Először ínyvérzéssel kezdődött, aztán elkezdtek meglazulni a fogaim. Néhányat sajnos már ki is kellett húzni. Ráadásul a fogközökben fájdalmas, gennyes fogínygyulladás is megjelent. Az akkori orvosom szájhigiéniás termékeket javasolt, a fogkő rendszeres eltávolítását, de sajnos csak időleges, enyhe javulás történt. Megijedtem, hogy elveszítem fogaimat és fogsort kell hordanom. Aztán rátaláltam erre a szájvízre.

2018.01.06

A gyógynövényes szájvíz csodát tett!!!!

 Fiatal koromban sajnos elhanyagoltam a szájápolást, fogorvoshoz is csak akkor mentem, mikor muszály volt. Az idő múlásával fogaim meglazultak, és az ínyem is sorvadni kezdett. A mostani alkalommal fogfájás miatt fogorvoshoz kellett mennem, ahol sajnos ki is kellett hízni a fájós fogat. A fogaimat látva az orvos tanácsolta, hogy próbáljak ki valamilyen gyógynövényes szájvizet használni, az talán megállítja a foglazulást és az ínysorvadást. Ő leszedte a fogköveimet, ami egyébként nekem nagyon fájdalmas volt. Otthon a neten kezdtem keresgélni és elég hamar rátaláltam a Dr. Landa szájvízre. Az árától igen megijedtem, de ahogy elolvastam a leírást, meg hogy ez kb. három hónapra elegendő mennyiség, belevágtam.  

A lényeg: feszesebb lett az ínyem, megszünt a foglazulás (és a rossz lehelet is.)

Csak ajánlani tudom azoknak, akik hasonló cipőben járnak mint én.

Hírlevél regisztráció

Hírlevél regisztráció

Kapcsolat

Levélküldés

Hírlevelet kérek

Ha szeretne tájékoztatást kapni híreinkről, akcióinkról,

kérjük adja meg e-mail címét.

Elküld

Fontos információk