Magyar (Hungarian)Český (Czech)
 

 

 

 Dr. Landa gyógynövényes szájvíz

Használati utasítás

 

A hígítás arányát a saját igényei szerint válassza meg

A szájüreg öblögetését először az I számú gyógynövényes szájvízzel kezdje, majd a II számú gyógynövényes szájvízzel folytassa. Javasoljuk, hogy az öblögetést 1-3 percen keresztül intenzíven végezze. Az öblítéshez a gyógynövényes szájvíz hígítás nélkül is használható, de igény esetén hígítani is lehet. Egy-egy öblögetéshez 10-15 ml készítményt használjon. A hígítatlan szájvíz a beteg ínyen irritációt okozhat. Ez esetben vízzel vagy erdei zsurló teával hígíthatja az oldatot 1:1 - 1:3 arányban. A hígítás arányát az egyéni tűrőképesség alapján válassza meg. A szájvizet alapos fogmosás után használja. A szájvizet ne nyelje le! A használat utáni 30 percben ne étkezzen és ne igyon. Súlyosabb problémák esetén - a konkrét diagnózist a szakorvosnak kell felállítania -  a részletes használati utasítás szerint járjon el.

 

Részletes használati utasítás a Dr. Landa gyógynövényes szájvízhez:

Krónikus parodontózis, fogínygyulladás, fogínyvérzés, fogínysorvadás általános megbetegedés tüneteként megjelenő parodontózis, enyhe foglazulás esetén, majd az ezt követő állapotmegőrzés esetére.

 

 • az első 3-4 hétben az öblögetést, az íny kezelését naponta legalább 2x végezze el
 • a következő hónapban naponta 1x öblögessen
 • az ezt követő 2-3 hónapban 3 naponta 1x öblítés
 • az ezt követő állapotmegőrző kezelés alatt heti 1x öblögessen

 

Részletes használati utasítás a Dr. Landa gyógynövényes szájvízhez: 

Agresszív parodontózis, parodontális tályog, endodontikus komplikációval járó parodontózis és foglazulás esetén.

 

A gyógynövényes szájvíz hatékonyságát széles spektrumú antibiotikum szedésével növelheti. A szedhető antibiotikumokról mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával, fogorvosával (az antibiotikumok csak receptre kaphatók).

 

A leggyakoribb alkalmazási módszer:

 

10 napon keresztül naponta 12 óránként 1 tabletta (ez általában 2 csomag), ezzel párhuzamosan naponta 4x öblögetés a szájvízzel az étkezések után az antibiotikum szedésének időtartama alatt. Ha a szájvizet higított formban használja, naponta 8x öblögessen.

 

A paradentózis súlyosabb formáinak esetére:

 

a) vagy naponta 8 óránként 1 tabletta antibiotikum (ez 3 csomag) és ezzel párhuzamosan az étkezések után naponta 4x a szájüreg öblögetése a szájvízzel az antibiotikum szedésének ideje alatt, ha higított oldatot használ, naponta 8x öblögessen

 

b) vagy naponta 1 tabletta 12 óránként 15 napon keresztül (ez is 3 csomag) és ezzel párhuzamosan az étkezések után naponta 4x a szájüreg öblögetése a szájvízzel az antibiotikum szedésének ideje alatt, ha hígítva használja, naponta 8x.

 

Az antibiotikum szedésének befejezése után ajánljuk:

 

 • 1-2 hónapon keresztül napi 2x öblögetés (reggel és este)
 • további 1 hónapig napi 1x öblögetés
 • a későbbi állapotmegőrző kezelés során hetente 2x öblögetés

 

A gyógynövényes szájvíz használatának lehetséges módszerei

 • Öblögetés hígítatlan vagy hígított szájvízzel (a hígítást vízzel 1:1-1:3 arányban végezhetjük a saját tűrőképességünk alapján)
 • Az érintett helyekre csepegtetett szájvíz
 • A beteg felület kezelése a szájvízbe mártott fülpiszkálóval
 • Dr. Landa kezelési módszere

 

Dr. Landa kezelési módszere

A gyógyhatású anyagok maximális hatékonyságát a beteg ínyfelületen Dr. Landa speciális kezelési módszerével érheti el, amely a beteg ínyfelület alapos átmaszírizásán és megfelelő kezelésén alapul. Alapvetően a súlyosabb ínymegbetegedések esetére ajánljuk. A következő módon járjon el:

 

 • Készítse elő a szájvizet és egy megfelelő minőségű és állapotú fogkefét (a GUM 317ultrasoft, Curaprox CS 5460 atraumatikus fogkefét ajánljuk, amit a webshopunkban is megrendelhet).
 • Először végezze el a fogsor alapos tisztítását minőségi fogkefével és fogköztisztító kefével. Tartsa be a tisztítás megfelelő technikáját (lásd a szájhigiénia részt).
 • Utána mártsa bele a GUM317 vagy Curaprox CS 5460 fogkefét az I szájvízbe és finoman masszírozza át a sérült ínyfelületet. Az eljárást többször ismételje meg. A masszírozás után a szájüreget alaposan öblögesse ki az I szájvízzel.
 • Ezután mártsa bele a fogkefét a II szájvízbe és az I szájvíznél leírt módon járjon el. A végén a szájüreget alaposan öblögesse ki a II szájvízzel is.
 • A gyógynövényes szájvíz használata után 30 percig ne egyen és ne igyon.

 

Megjegyzés

A Dr. Landa gyógynövényes szájvíz használata során a fogakon enyhe elszíneződés jelenhet meg, amit a készítményben lévő természetes pigmentek okozhatnak. Az elszíneződés bármilyen fehérítő hatású fogkrémmel végzett alapos tisztítással eltávolítható. A propolisszal vagy a gyógynövényes szájvíz bármely összetevőjével szembeni allergia esetén kiemelt odafigyeléssel kell eljárni. A magasabb alkoholtartalom miatt a készítmény nem alkalmas gyermekek, valamint sofőrök, vezetők kezelésére.Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

 

Dr. Landa gyógynövényes szájvíz (koncentrátum)

Parodontózis ellen

Önök írták

2018.02.09

A fogorvosom gyógynövényes szájvíz használatát javasolta...

"Már sok éve szenvedtem az ínygyulladástól. Először ínyvérzéssel kezdődött, aztán elkezdtek meglazulni a fogaim. Néhányat sajnos már ki is kellett húzni. Ráadásul a fogközökben fájdalmas, gennyes fogínygyulladás is megjelent. Az akkori orvosom szájhigiéniás termékeket javasolt, a fogkő rendszeres eltávolítását, de sajnos csak időleges, enyhe javulás történt. Megijedtem, hogy elveszítem fogaimat és fogsort kell hordanom. Aztán rátaláltam erre a szájvízre.

2018.01.06

A gyógynövényes szájvíz csodát tett!!!!

 Fiatal koromban sajnos elhanyagoltam a szájápolást, fogorvoshoz is csak akkor mentem, mikor muszály volt. Az idő múlásával fogaim meglazultak, és az ínyem is sorvadni kezdett. A mostani alkalommal fogfájás miatt fogorvoshoz kellett mennem, ahol sajnos ki is kellett hízni a fájós fogat. A fogaimat látva az orvos tanácsolta, hogy próbáljak ki valamilyen gyógynövényes szájvizet használni, az talán megállítja a foglazulást és az ínysorvadást. Ő leszedte a fogköveimet, ami egyébként nekem nagyon fájdalmas volt. Otthon a neten kezdtem keresgélni és elég hamar rátaláltam a Dr. Landa szájvízre. Az árától igen megijedtem, de ahogy elolvastam a leírást, meg hogy ez kb. három hónapra elegendő mennyiség, belevágtam.  

A lényeg: feszesebb lett az ínyem, megszünt a foglazulás (és a rossz lehelet is.)

Csak ajánlani tudom azoknak, akik hasonló cipőben járnak mint én.

2016.10.05

Tapasztalat a Dr. Landa szájvízről

 Tisztelt Dr. Landa web üzlet!

Régi visszatérő problémám az ínyvérzés. Reggelente, mikor felkeltem, néha még a párnám is kicsit véres volt. Több mindent kipróbáltam, hogy csillapítsam a fogínyvérzést, de átmeneti javulás után ismét ínyduzzadás, a legkisebb nyomásra vérzés indult el. A fogorvosom is kezelt, alternatív gyógymódoktól nem tíltott, de nem fűzött hozzá sok reményt. Komolyabb beavatkozást, parodontológus szakorvos megkeresését javasolta. A netet kereskélve találtam rá a Dr. Landára. Godoltam kipróbálom, bár nem olcsó, de mit lehet tudni, már egy két fogam lazulni is kezdett, valamint, ahogy a fogorvos is látta és jósolta, az ínyem is sorvadni kezdett. A szájvíz átvétele után egyből ki is próbáltam. Igaz, a használati utasítást csak felületesen olvastam el. Az első használat közben nagyon csípet a szájvíz és abba is hagytam az öblögetést. Igaz, elöbb kellett volna elolvasnom figyelmesen a leírást. (rossz szokásom, hogy utólag nézem meg alaposabban, amikor már nekiestem). Higítva már elviselhető volt az öblögetés. A lényeg, hogy kb. egy hét intenzív használat után némi javulást vettem észre, nem volt már annyira piros az íny. Jelenleg még mindig az első adag szájvizet használom, rágásnál sem fáj a fogam, vagy az ínyem, vagy mi. (Akinek ilyen jellegű problémái vannak, azok ismerik az ilyen jellegű, nehezen körülírható fájdalmat.) A kezdetektől már eltelt két hónap, a fogorvos is látta a javulást és csak annyit modott, hogy a gyógynövények néha csodákra képesek, ha jól bánunk velük.

Köszönöm, hogy megoszthattam tapasztalataimat.

Üdvözlettel:

Végvári Gyuláné

Budapest

2009.10.22

Ez egy kis csoda...

"A problémáim úgy öt évvel ezelőtt kezdődtek, elkezdett vérezni az ínyem. Különböző szájvizek használatával próbálkoztam, de ezek csak hosszabb-rövidebb ideig csökkentették a tüneteket. Aztán az ínyvérzés mellé megjelentek a gyulladások, fájdalom, "beindult" nálam a paradentózis..."

Hírlevél regisztráció

Hírlevél regisztráció

Kapcsolat

Levélküldés

Hírlevelet kérek

Ha szeretne tájékoztatást kapni híreinkről, akcióinkról,

kérjük adja meg e-mail címét.

Elküld

Fontos információk